Синтика Сандански

Синтика Сандански

6 продуктa открити от Синтика Сандански

Табличен вид

Продукти

Бяло Вино Шардоне Барик Льо Пасионел 2008 г. 0,75 л. изба Синтика Сандански

Le Passionnel Chardonnay

Произход: Тракийската низина

Реколта: 2008

Сорт: Шардоне

Алк.: 14,5 Vol.%

Дата на гроздобера: 20 септември

Винификация: Ферментацията е във френски дъбови бъчви тип "барик" при температура 16-20 гр. C.  Батонаж. Общото време на ферментация и отлежаване на виното в бъчви е 6 месеца.

Дегустационни бележки: Красив сламено-жълт цвят с оттенъци на старо злато. Ароматът е екзплозивен. Цитруси, акациев мед, зрели екзотични плодове, нюанси на ванилия. Богат, нежен и комплексен плодов вкус. Финалът е дълъг и плодов, остават усещания за зряла сладост, свежест и нежност.

Цена: 22.29лв.

Червено Вино Мелник Кономлади 2008 г. изба Синтика Сандански

Conomladi Melnik

Произход: Мелник регион

Реколта: 2008

Сорт: Ранна Мелнишка лоза

Алк.: 14,5 Vol.%

Дата на гроздобера: 22 септември

Винификация: Прецизна селекция. Двустепенно сортиране. Мацерация 15 дни. Ферментация в инокс при температури 28-30 гр. C. Отлежало е в дъбови бъчви 2 месеца, за да постигне завършеност и баланс.

Дегустационни бележки: Наситен рубинено червен цвят. Хармоничен и плодов аромат на черна череша, вишна, ванилия и горски плодове, с нотки на костилка и подправки. Вкусът е кадифен, пълен, с меки танини, плодов. Добра дължина, мекота и обемност, приятен финал с послевкус на череша, ядка и шоколад.

Цена: 10.19лв.

Червено Вино Каберне Фран Ренесанс 2008 г. 0,75 л. Синтика Сандански

Хераклея Синтика е античен град в днешна Югозападна България,  център на областта Синтика, населявана от тракийското племе синти, за което споменават Омир, Херодот и Тукидид. Останките му се намират край село Рупите в подножието и южните склонове на изгасналия вулкан Кожух. Доказателство за това е откритият през 2002 година надпис от 308 година, в който император Галерий се обръща към хераклейците в отговор на молбата им да възстанови изгубените им граждански права. Винарна Синтика е разположена в местността Соколовец, срещу изхода Сандански-София.

Цена: 10.89лв.

Червено вино Каберне Совиньон Ренесанс 2008 г. 0,75 л. Синтика Сандански

Червено сухо вино, произведено изцяло от селектирано грозде от сорта Каберне Совиньон, от контролирани лозови масиви, брано ръчно, в касетки. Винифицирано е по специфична оригинална технология, съобразена с потенциала на гроздето и желаните качества на виното. Гроздето за това вино е набрано на 9 октомври, при оптимална зрялост. Мацерация 25 дни. Температура на ферментация 28-30 °С. Отлежаване в дъбови бъчви 2 месеца. Произход: Мелник регион Реколта: 2008 Сорт: Каберне Совиньон Дегустационни бележки: Интензивен рубинено червен цвят. В аромата се откриват касис, боровинка, черна къпина, ванилия и подправки. Вкусът е плътен и сочен, много плодов, с елегантни тонове на ванилия и шоколад.Атрактивен пикантен финал, зряла сладост, и дълъг послевкус на боровинка и сушена слива. Температура на сервиране: 17-18 °С Алкохолно съдържание: 15% об Подходящи храни за консумация: Пикантни ястия с червено месо, италианска паста, дивеч и сирена, а също и самостоятелно.
Цена: 10.69лв.

Червено вино Мерло Ренесанс 2008 Синтика Сандански

Червено сухо вино, произведено изцяло от селектирано и добре узряло грозде от сорта Мерло, брано ръчно, в касетки, от определени контролирани лозови масиви. Селекцията на гроздето е извършена на два пъти-на лозето и в избата, използвайки двойна сортировъчна маса. На първата маса бе извършено селектирането на целите гроздове, след което беше ронкано с машина и на втората маса беше извършено отделяне на преминалите през ронкачката частици от чепки, повредените и зелени зърна. Мацерация 25 дни. Ферментация в инокс при температура 25-30 °С. Отлежаване в дъбови бъчви 2 месеца.
Произход: Мелник регион
Реколта: 2008
Сорт: Мерло
Дегустационни бележки: Тъмно рубинено червен цвят.Аромат на червени горски плодове, сушена синя слива, шоколад,ванилия и подправки. Богат и пълен вкус, обемно и сочно тяло, зряла сладост, много плод и елегантен дъб. Дълъг послевкус с усещане за сладост и шоколад.
Температура на сервиране: 17-18 °С
Алкохолно съдържание: 15,5% об                   


Подходящи храни за консумация: Ястия от дивеч, пикантни сирена и червени меса, както и самостоятелно.


 


 

Цена: 12.19лв.

Червено вино Рубин Ренесанс 2008 Синтика Сандански

Рубин е уникален български сорт, създаден през 1944г, чрез кръстосване на Небиоло х Сира. Големият потенциал на сорта, е разкрит едва в началото на новия век.
Винификация: Това класно регионално червено сухо вино,с уникален стил, от района на Тракийска низина е направено от селектирано и много добре узряло грозде, брано ръчно, в касетки и винифицирано по специално създадена за сорта технология. Селекцията на гроздето е извършена на два пъти-на лозето и в избата, използвайки двойна сортировъчна маса. На първата маса бе извършено селектирането на целите гроздове, след което беше ронкано с машина и на втората маса беше извършено отделяне на преминалите през ронкачката частици от чепки, повредените и зелени зърна. Мацерация 25 дни. Ферментация в инокс при температура 25-30 °С. Отлежало е 2 месеца във френски дъбови бъчви.
Произход: Тракийска низина
Реколта: 2008
Сорт: Рубин
Дегустационни бележки: Виното е с красив тъмно рубинен цвят.Ароматът е експлозивен и атрактивен, доминиран от черни горски плодове, сушени смокиня, синя слива,стафида и презряла черна черница, с тонове на шоколад и подправки.Тези аромати доминират и във вкуса.Тялото е голямо, пълно, меко и кадифено , а послевкусът- дълъг, плодов и запомнящ се.
Температура на сервиране: 17-18 °С
Алкохолно съдържание: 14,5% об                   


Подходящи храни за консумация: Плата от червени меса , сухи деликатеси с подправки, дивеч, пикантни сирена, а също така и самостоятелно.


 Цена: 9.89лв.
Предишна | 1 Следваща Page 1 of 1
© 2009 Хриси 99 ЕАД
Работи на Summer Cart