Преслав

Преслав

2 продуктa открити от Преслав

Табличен вид

Продукти

Бяло вино Траминер Хан Крум изба Преслав

Произвежда се от сорта Траминер розов, пренесен от Елзас, Франция и култивиран в района на Хан Крум. Едно изключително атрактивно вино с експресивен аромат на роза, типичен за сорта, плътен и закръглен вкус и дълго запомнящ се послевкус. Сервира се охладено до 12°С.
Цена: 8.35лв.

Бяло Вино Шардоне 100 % Рубаят 2006 г. Преслав

Качествено вино с гарантирано и контролирано наименование за произход.

Концентрирано, мощно, с обемна структура вино, вследствие на 8-месечно съзряване в нови френски барици. Устойчиви аромати на цитрус, круша, ядки и ванилия. Плътният и балансиран вкус е свеж и полиран с минерални нотки.

Виното е наградено със ЗЛАТЕН МЕДАЛ И ГОЛЯМ ПОЧЕТЕН ДИПЛОМ -Винария 2008

 

Велики Преслав е втората столица на България в периода от 893 - 971 год.  и се свързва със Златният век на българската култура.От този период в покрайнините на града е откритата винарна просъществувала от 7 до 10 век. Познато от дълбока древност, правенето на вино е било основен поминък на населението, живяло по тези земи. Съчетало традиция, класика и наука, днес то е изкуство. Включва три много известни микрорайона: Велики Преслав, Хан Крум, Нови Пазар. Това е изключително благоприятен район за отглеждане на бяло грозде. Релефът е хълмист с надморска височина - 200 - 280 м. Преобладават кафявите горски почви и карбонатният чернозем. Те са добре аерирани и топли, почви с лека зърнеста структура /особено за по-високите микрорайони/ и имат РН 6 - 6,5.

Цена: 47.55лв.
Предишна | 1 Следваща Page 1 of 1
© 2009 Хриси 99 ЕАД
Работи на Summer Cart