Кастра Руба

Кастра Руба

4 продуктa открити от Кастра Руба

Табличен вид

Продукти

Червено вино Пино Ноар Нимбус 2008 г. 0,75 л.- Кастра Рубра

Държава: България

Регион: Тракийска низина

Изба: Кастра Рубра

Сорт: Пино Ноар

Вид: Червено

Реколта: 2008

Не е в наличност !

Цена: 19.29лв.

Червено вино Пендар Рубин и Мерло 2007 г. изба Кастра Рубра

Името на избата Castra Rubra произлиза от името на ранновизантийска крепост, открита по време на археологически разкопки в района на с. Коларово. В превод "Червената крепост" се е намирала на древния път Via Diagonalis, който е свързвал Рим и Константинопол. Вината се произвеждат със съдействието на световно признатия френски енолог Мишел Ролан, чиито консултантски услуги стоят зад някои от най-добрите вина на изби като Chateau Ausone (Бордо), Bryant Family (Калифорния), Casa Lapostolle (Чили), Tenuta dell Ornellaia (Италия) и десетки други.

Регионално вино от Тракийска низина.

Сортове: Рубин 55%, Мерло 45 %

Пендар 2007 е лимитирана серия от първата реколта на Castra Rubra Winery. Златната монета на етикета е от 491-518 г. от н.е. и е една от малкото, които са открити през лятото на 2007 г. по време на рзкопките на ранновизантийската крепост Castra Rubra, разположена в същия регион.

Цена: 16.60лв.

Бяло Вино Гренаж Блан Нимбус 2008 г. Кастра Рубра

Държава: България Регион: Тракийска низина Изба: Кастра Рубра Сорт: Бял Гренаж Вид: Бяло
Цена: 12.19лв.

Червено вино Виа Диагоналис Мерло,Каберне Совиньон,Рубин и Мавруд 2007 г. изба Кастра Рубра

Регионално вино от Тракийската низина. Виа Диагоналис е големият път, който по време на Римската империя е свързвал столицата на Западната Римска империя Рим със столицата на Източната Римска империя Константинопол. И до днес в Сакар планина могат да се видят части от големия диагонален път, който византийците изградили, за да свържат римската империя с Константинопол. В началото на VІ век в землището на днешнo Харманли е издигната голяма крепост - Кастра Рубра. "Червената крепост", както още я наричат, се намира в подножието на Сакар планина в с.Коларово, община Харманли.

Сортове: Мерло 60 %, Каберне Совиньон 30 %, Рубин 5 %, Мавруд 5 %

Цена: 9.99лв.
Предишна | 1 Следваща Page 1 of 1
© 2009 Хриси 99 ЕАД
Работи на Summer Cart