изба Беса Валей

изба Беса Валей

6 продуктa открити от изба Беса Валей

Табличен вид

Продукти

Енира 2006 година изба Беса Валей

Великолепно вино, представящо уникалността на тероара „Зад баира”. Отлежава във френски дъбови бъчви, които деликатно оформят силния му потенциал. Бленд от сортовете Мерло, Каберне Совиньон и Пети Вердо, то впечатлява с наситен и искрящ рубинен цвят. Първоначалната атака в носа на зрели череши, конфитюр от сини сливи и круша оправдават очакванията за зрял и топъл вкус. Усещанията за зрели плодове, ядки и ванилия са виртуозно преплетени и балансирани. Танините са леко загатнати, придаващи сила и плътност. Послевкусът е дълъг и незавравим.
Цена: 19.99лв.

Енира Резерва 2006 г. изба Беса Валей

Виното е на осмо място в конкурса на списание Бакхус за "Най-добро българско вино" и "Най-добро българско червено вино" за 2008 г. Десетте най-високо оценени български вина за 2008 г. бяха класирани от международното жури под председателството на Стивън Спъриър. Проектът "Българско вино на годината" на списание Бакхус стартира през март 2008. Състезанието се провежда за първи път в България и има за цел да допринесе за насърчаване на производството, търговията и потреблението на качествено българско вино. В конкурса се допускат за участие всички български производители на вино, регистрирани по закон.

Изключително и впечатляващо! Това вино съдържа цялата дълбочина и богатство на сортовете Мерло ( 73 % ), Сира ( 12% ) , Каберне Совиньон(10%) и Пети Вердо(5%). Виното e отлежало 18 месеца във френски дъбови бъчви .
Впечатляващ е плътният и интензивен рубинен цвят, който предвещава пълнота на тялото. Ароматът на череша пленява с интензивността си и се вплита в сочния, жив и завладяващ вкус. Усещането за зрели червени плодове е повлияно от точно подбраният момент на гроздобера. Фините и сладки танини поддържат темперамента на това атрактивно вино. Виното завладява с копринена мекота ,топлина и дълбочина. Богато и хармонично, то е с превъзходна дължина и чудесен послевкус.Отличният баланс му позволява дълго съхранение.

THE NEXT BIG THING
By Caroline Gilby / Decanter march issue

„Забравете стария имидж за България - страна на евтини и противни на вкус вина, и погледнете към новото поколение майстори на виното, което бурно се разраства от 1990 година насам и залага на тероара и висококачествените вина в сърцето на своята философия"....

Каролайн Гилби, сп. Decanter.

Виното е наградено с Бронзов медал на изложението International Wine Challenge 2008, Лондон.

Цена: 39.00лв.

Червено Вино BV Енира 2007 г. изба Беса Валей

Червено вино от Тракийската низина, лимитирано прпизводство. Купаж от : 41% Мерло, 34% Каберне Совиньон, 15% Пти вердо и 10% Сира. Отлежало в нови френски бъчви 18 месеца. Долината на Бесите е сред хълмовете между планината Родопи и река Марица. Климатът е континентален – горещо лято и студена зима. Тероарът е повлиян от реката и планината. Валежите са малко. Проектът Bessa Valley стартира през 2001 година. Земята в долината е притежавана от около 800 собственика, преди да бъде закупена от винарната. Оттогава до днес инвестициите в пари надхвърлят 6,5 милиона евро.Част от избата е вкопана в скала, което е от съществено значение за съхранението и отлежаването на виното в бъчвите. Скалата позволява поддържането на постоянна темепература и влажност на въздуха.За да се държат изправени лозичките, са използвани само цепени акациеви колци.
Цена: 56.35лв.

Червено Вино Енира Мерло Изи 2008 г. изба Беса Валей

Това вино съдържа цялата дълбочина и богатство на сортa Мерло. Виното e винифицирано по класическа френска технология като 50% от него е съзрявавало 10 месеца във френски дъбови бъчви.
Easy by Enira 2008 впечатлява със своята свежест и интензивен  рубинен цвят с гранатови отблясъци. Комплексен нос с ароматът на чушка, дим и синя слива пленява с интензивността си и се вплита във  вкуса, който е жив и завладяващ. Характерни за него са финните и сладки танини, които подчертават уникалния му вкусов аромат. Виното завладява със свежест, копринена мекота, топлина и дълбочина. Богато и хармонично, то е с умерена  дължина и чудесен, пикантен послевкус.

Регионално вино от Тракийската низина.

Местност зад Баира, с. Огняново, обл. Пазарджик

Цена: 12.49лв.

Енира Резерва 2005 г. изба Беса Валей

Енира Резерва реколта 2005 е бленд от сортовете Мерло (80%), Сира (10%), Каберне Совиньон (10%). Продукт е на една прецизно контролирана ферментация и 12-месечно отлежаване  в барик.

Виното се отличава с интензивен и жив червен цвят. Силно развитият аромат е комбинация от плодови нюанси и деликатен дъб. Вкусът впечатлява с кадифената си мекота и топлота, постигнати с добре узряло грозде. Отличният баланс на танините позволява дълго съхранение в бутилка. Богато и хармонично, виното е с превъзходна дължина и чудесен послевкус.

Цена: 39.10лв.

Вино Розе Енира 2006 г. изба Беса Валей

Виното е бленд от сортовете Мерло ( 70 % ), Сира ( 20% ) и Каберне Совиньон(10%). То е с атрактивен и искрящ цвят. Интензивният плодов аромат е доминиран от череша и вишна, които се вплитат и във вкусовите усещания. Балансирано, приятно освежаващо и сочно, виното е с дълъг финал на зрели червени плодове.
Цена: 13.45лв.
Предишна | 1 Следваща Page 1 of 1
© 2009 Хриси 99 ЕАД
Работи на Summer Cart